Æresmedlemmer

Willy Vraalsen

Willy Vraalsen (f. 1920) var med på å ta initiativ til dannelsen av Oppsal idrettsforening i 1940. Han ble sendt til Auschwitz i 1942 og to ganger unngikk han gasskammeret ved å oppgi falsk navn. Han sverget på at om han klarte å overleve nazistenes kZ-leire, ville han vie resten av livet til ungdom og idrett. Han ledet Oppsal IF i femti år.

Tullik Valstad

Tullik Valstad (f. 1924) vant NM i 1957 og var også med da damelaget seiret i Ørn-stafetten samme år. Tullik engasjerte seg for kvinneidretten, og særlig for å få anerkjent kvinneorienteringen. Fordi Oppsal hadde vist resultater, fikk klubben arrangere det andre NM i historien for damer i 1949

Tullik satt i styret i orienteringsforbundet allerede i 1947, og ble senere den første kvinnelige viseformann.

Espen Bredesen

Espen Bredesen (f. 1968) tilbragte sine første år i Bjartbakken. I sesongen 93/94 vant han først den tysk-østerrikske hoppuka, så tok han gull i liten bakke og sølv i stor bakke under de olympiske lekene på Lillehammer. Han vant også verdenscupen sammenlagt, dessuten sølv i VM i skiflyging. Senere satte han to ganger verdensrekord i skihopping, til 209 og 210 meter.

For sine idrettslige bragder ble han belønnet blant annet med Holmenkollmedaljen, og var norsk flaggbærer under OL i Nagano i 1998.

Kjell Staxrud

Kjell ”Stakan” Staxrud (f. 1925) var talentfull O-løper som kom til Oppsal i 1965. Stakan var en aktiv bidragsyter i ungdoms- og rekrutteringsarbeidet i Oppsal. Han var blant annet primus motor for tirsdagsturene til Mariholtet, en trening som ofte inneholdt overraskelser underveis. Han var et oppkomme av ideer og en humørspreder uten like. Det er mange som minnes o-løp på isen på nordre Krokvann. Han arrangerte også skolemesterskapet for Oslo i mange år.

Stakan er i flere år aktivt med i det internasjonale orienteringsforbundet (IOF) med felles norm for o-kart som spesialfelt. Han var også mannen bak de internasjonale postbeskrivelsene; noe som ”revolusjonerte”  o-sporetn internasjonalt.