Oppsals aller sterkeste

«Noe av det som hendte på våre reiser med Oppsal innenlands og utenlands på 1970-tallet var at vi kom i snakk med noen av datidens kjente personer. Jeg kan nevne at vi hadde flyseter nær kjendiser som Trygve Bratteli (norsk statsminister), Bjørn Borg (tennisens superstjerne), Paul Newman (amerikansk filmskuespiller) og mange andre. Oppsalgutta tok gjerne en prat med disse», forteller Pål Bye: 

«På vei hjem fra en europacupkamp i Bulgaria i november 1971 ble vi sittende værfast på Kastrup flyplass i Danmark. Da kom vi i prat med Rogalandskjempen Torkel Ravndal, verdensrekordholder i markløft og for øvrig kjent for å være Europas sterkeste mann. Ravndal holdt styrkeshow rundt omkring i Norge og Norden. Han imponerte blant annet med å løfte bilvrak, bøye jernstenger og løfte flere personer sittende på en jernstang (helst damer). Ett av glansnumrene hans var å slå en syv tommers spiker gjennom en tre tommers planke med bare neven.

Da tåka lettet på Kastrup og vi kunne komme oss videre til Oslo, var det klart at Oppsals spillerstall ville bli utvidet med en ekstra mann: Torkel Ravndal skulle bli håndballspiller. Innmeldingsskjema ble sendt. Torkel skulle bli det nye trekkplasteret i Trasophallen.

De praktiske forberedelser ble gjort for at kjempen på nærmere to meter og 160 kilo skulle bli spilleklar i Oppsaldrakta. Avisene begynte å vise interesse. Planene for en spektakulær Ravndal-debut i Trasophallen ble lagt: Ravndal skulle som førstemann ved innløpingen i hallen ha en Oppsalspiller sittende på hver skulder. Disse skulle så vinke til publikum mens Heinz Olsen på tribunen skulle dra i gang sitt velkjente kamprop: «Oppsalgutt hei!…»

Hvilken rolle skulle så Ravndal ha på banen? Torkel var klar i sin tale: «Med min tyngde egner jeg meg best som sterkspiller. Dessuten som straffekastekspert. På enogtyve kast bommer jeg på ett!»

Men… nå ble det allikevel ingen debut for Europas sterkeste mann i Oppsaldrakta. Ravndal drev en omfattende og pengeinnbringende turnévirksomhet på 1970-tallet og hadde vel til syvende og sist neppe til hensikt å ofre dette til fordel for en tilværelse med Roger Hverven & co i Trasophallen.

Likevel, dagene med Ravndal-forberedelser var noe som helt klart skapte blest rundt Oppsal-navnet og for øvrig hadde også karikaturtegnere og humorister i avisenes sportsredaksjoner noen gode dager før det ble kjent at Ravndal-prosjektet måtte skrinlegges. De hadde nok ikke hatt noe i mot at Sirkus Ravndal flyttet inn i Trasophallen», avslutter Pål Bye. 

Karikaturtegnerne boltret seg da nyheten om at Torkel Ravndal skulle spille for Oppsal ble kjent.